Reisbizz

17 — Koken met — Midden in de binnenstad aan het water woont Vincent samen met zijn vrouw Brigitte en hun volwassen zoon Liam. “Bel me maar even als je er bent”, appt hij me in de ochtend. Wanneer ik voor zijn huis sta, begrijp ik direct zijn appje. Ik zie een statig wit pand met een aantal voordeuren en bedenk me dat dit een voormalig klooster of school moet zijn geweest. Op dat moment komt Vincent naar buiten en vertelt dat het gebouw onderdeel is van de vroegere Pontonnierskazerne en dat ze zich sinds twee maanden trotse bezitters mogen noemen van het hoekappartement op de begane grond. “Het is nog niet helemaal klaar hoor”, waarschuwt hij terwijl hij me binnenlaat. Vervolgens stap ik een prachtig ingerichte woning binnen. “De credits gaan naar mijn vrouw Brigitte”, antwoordt hij direct als hij mijn ogen steeds groter ziet worden. Dit zijn overigens niet de enige credits die zijn vrouw verdient, maar daar later meer over. Vincent laat me met trots zijn huis zien en ook zijn kantoor, het hoofdkwartier van de Director of Business van Euram. “Het thuiswerken is voor mij niets nieuws, dat zijn we wel gewend bij Euram.” KOKEN MET: VINCENT HEKKERT Ik loop het treinstation uit en wandel door de sfeervolle binnenstad van Dordrecht. De terrassen zitten gezellig vol op deze nog zonnige woensdagavond. Ik ben onder indruk van de authentieke, scheefgezakte pandjes. Via smalle bruggetjes loop ik langs de jachthaven naar het huis van de gastheer van deze maand. Dordrecht is sinds kort de nieuwe woonplaats vanVincent Hekkert en na mijn wandeling begrijp ik zijn keuze omnaar deze stad te verhuizen volledig. Tekst: Natasja Hoogstede - Foto’s: Reismedia Het menu Voor bij de borrel: olijven, Japanse nootjes, tomaatjes en stokbrood met smeersels. Hoofdgerecht: Tomatenrisotto met kokosmelk en basilicum. Rucola salade met pecorino en gemengde pittentopping. Een espresso met zoetigheden toe.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODY1MjQ=